Macaroane cu Branza si Dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Macaroane cu Branza si Dovleac

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 60 g unt
  • 750 ml lapte
  • 35 g faina de grau alba + 1 lingura faina
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1/4 lingurita cayenne sau ardei iute
  • un praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 1 cana puree de dovleac
  • 1/2 lingurita sare sau dupa gust
  • 500 g cheddar razalit
  • 250 g gouda razalita
  • 500 g macaroane din faina integrala
  • extra 2 linguri de branza mix razalita (optional)
  • 3 linguri pesmet (optional)

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie maruntiti branza (se poate si razali). Puneti apa si 1/2 lingurita de sare apoi aduceti la fierbere. Adaugati macaroanele si fierbetile cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat de pe pachet. Incalziti laptele intr-o cratita.

Intr-o alta cratita la foc mic topiti untul si adaugati faina amestecand continuu cu un tel timp de maxim un minut. Adaugati laptele si continuati sa amestecati pana cand acestea se combina fara cocolase. Puneti mustarul, nucsoara, cimbrul, sarea si cayenne.

Cand sosul s-a ingrosat adaugati puree-ul de dovleac iar cand acesta este fierbinte opriti focul. Puneti branza in sos si incorporati bine pana cand acesta devine gros si cremos. Strecurati pastele, turnati sosul peste ele si amestecati.

Este optional sa le transferati intr-o vas de sticla termorezistent, presarati pesmet, cele 2 linguri de branza mix si lasati in cuptor care a fost preincalzit la timp de 190 c (gaz5) timp de 6-10 minute. Serviti imediat.
Aceasta reteta poate fi meniul principal (5 portii) sau garnitura (10 portii).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata
Bucataras.RO

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata

   Acest tort l-am facut cu mare dragoste pentru tatal meu, pe care il cheama Constantin. Am cautat sa fie un tort...

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola