Se framnta bine aluatul, se lasa la odihnit, se intind foi care se taie bucati de marimea dorita.
Foile le-am oparit in apa fierbinte cu sare si ulei, le-am trecut prin apa rece si le-am uscat pe servet de pinza.
Am cladit direct in farfurie o lingurita de sos de rosii, o foaie de lasagna, sos de rosii, mozzarella, alta foaie si tot asa. Eu am pus cite 4 foi la o portie, printre ele am aruncat si frunzulite de busuioc proaspete.
Apoi farfuria a mers la mo pt citeva minute 2-3 maxim ... sau depinde de cuptor... pina s-a topit brinza.
Se poate turna un fir de ulei evo (extravirgin) crud deasupra dc simtiti nevoia. Mie mi-au placut asa simple fara pic de ulei decit cele care era in apa cind s-au oparit foile.
Cred ca reteta e originala din Anglia, dar eu am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca...diferente prea mari nu sunt, dar...
Tort FudgeO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii