Lasagna de Dovleac cu Sos de Gorgonzola

Complexitate
redusa
Lasagna de Dovleac cu Sos de Gorgonzola

Ingrediente

  • -400g piure de dovleac
  • -1/2 de pachet de foi de lasagna, proaspete
  • -150g gorgonzola
  • -500ml lapte
  • -100ml vin alb
  • -4 linguri faina
  • -sare
  • -4 linguri parmezan/ cascaval
  • -2 crengute de rozmarin proaspat
  • -1 crenguta de cimbrisor proaspat
  • -putin unt

Mod de preparare

Dovleacul se taie cuburi, apoi se spala si se pune intr-o oala. Peste dovleac se pun: apa, cat sa-l acopere, 100ml vin alb, sare, crengutele de rozmarin si crenguta de cimbru. Se lasa la foc, pana scade apa total.

Apoi, se scot crengutele de rozmarin si cimbru, iar dovleacul se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Piureul rezultat se pune intr-un bol si se lasa deoparte.

Separat se pregateste sosul. Asadar, intr-o craticioara se pune unt, iar cand acesta e topit se pun lingurile de faina.

Se lasa o idee faina sa se prajeasca, apoi se stinge cu lapte. Se lasa pe foc cca 5 minute, pana fierbe faina. Apoi se ia craticioara de pe foc, iar gorgonzola se pune peste sos.

Se amesteca bine sosul, asa incat sa se topeasca si sa se incorporeze gorgonzola.

Apoi, se iau din foile de lasagna si se aranjeaza cate sunt necesare, intr-o tava. Se pun 3 linguri din piureul de dovleac. Dupa se pun 3 linguri de sos cu gorgonzola. Apoi iarasi foi de lasagna.

Se continua pana se termina atat sosul de gorgonzola cat si piureul de dovleac. Ultimul rand trebuie sa fie compus din sos de gorgonzola si parmezan.

La sfarsit se pune putin unt peste stratul de parmezan. Apoi, tava se da la cuptor.

Lasagna se lasa in cuptor pana prinde o culoarea frumos, aurie.

Coapta se lasa la racit.

Pofta buna!!! : flower: : flower: : flower: : flower:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie