Rulada cu Somon Afumat si Crema de Unt

Complexitate
redusa
Rulada cu Somon Afumat si Crema de Unt

Ingrediente

  • -1 broccoli proaspat
  • -4 oua
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri amidon
  • -100 g maioneza (aproximativ 2 linguri cu varf)
  • -1/2 legatura de patrunjel verde
  • -1/2 legatura de marar verde
  • -100 g masline verzi, umplute cu gogosari rosii
  • -250 g crema de unt cu verdeata sau crema de branza cu verdeata
  • -300 g file somon afumat
  • -zeama de lamaie
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Spalati broccoli, desfaceti in buchetele mici si scurtati cotoarele.
Puneti-le la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana ferme, apoi lasati la scurs si racit.

Intre timp, amestecati galbenusurile cu faina si amidonul, maioneza si verdeata, tocata marunt. Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si inglobati-le usor in amestecul cu galbenusuri, prin rasturnare.

Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Repartizati uniform pe suprafata aluatului din tava, in randuri, alternand, buchetele de broccoli si masline feliate in rondele.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 8- 12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este facut, dar nu s-a rumenit.

Scoateti tava din cuptor si rasturnati blatul pe o foaie de copt (partea cu broccoli si masline in jos).
Intindeti in strat uniform crema de branza, imediat ce ati rasturnat blatul si cat timp acesta este inca caldut.

Asezati deasupra, repartizand unul langa altul, fileurile de somon si stropiti-le cu putina zeama de lamaie.

Rulati strans cu ajutorul hartiei (blatul este maleabil si nu se rupe), impachetati capetele si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti rulada feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Sezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola