Fierbeti ouale tari in apa sarata, curatati de coaja, taiati cubulete si dati deoparte. Spalati fileurile de peste, uscati, condimentati cu sare, piper pe ambele parti si puneti-le intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Separat, caliti faina in untul incins, stingeti cu lapte si amestecati continuu, la foc mic, pana incepe sa se ingroasa, devine omogen si cremos. Inglobati ouale, lingura suplimentara de unt, nucsoara si cascavalul ras, dupa gust, condimentati cu sare, piper si lasati la foc mic, amestecand, inca 2 min sau pana ce cascavalul este topit.
Turnati sosul, acoperind fileurile de peste din tava si dati la cuptorul incins pentru circa 20 min, la 190 grade. La jumatatea intervalului, presarati uniform cascaval ras si lasati in cuptor pana ce pestele este facut si cascavalul topit, prinde o crusta frumos aurita.
Serviti cat este cald, simplu, presarat cu patrunjel verde tocat marunt, langa o salata de cruditati sau alaturand o garnitura de cartofi ori orez.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii