Pastrav in Marinata de Migdale cu Sos Picant de Capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pastrav in Marinata de Migdale cu Sos Picant de Capsuni

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • 2 pesti medii de pastrav dezosati
  • 3 linguri de migdale usor prajite
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • Pentru sos:
  • 250 gr capsuni proaspete sau decongelate
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lamaie (sucul) 1 ardei iute rosu (mic) daca e foarte iute, puneti doar 1/2
  • 2 linguri frunze de busuioc tocat
  • 2 linguri frunze de menta tocata
  • 2 lingurite rase de amidon alimentar

Mod de preparare

Pestele:
Curatam pestele de solzi si il dezosam in asa fel ca sa ne ramana pestele intreg, il crestem cu un cutit pe deasupra.

Intr-un blender, macinam migdalele impreuna cu uleiul, sarea, praful de scortisoara si ghimbir, pana se obtine o pasta omogena.

Ungem pestele pe ambele parti cu pasta de migdale si il prajim la foc iute, impreuna cu 1/2 de lamaie taiata rondele pe o tigaie gril, cate 4 minute pe fiecare parte, sau 4 minute pe un gril dublu.

Sosul de capsuni:
Spalam capsunele si le impartim in jumatate, una o facem pasta cu ajutorul blenderului, iar cealalta jumatate o tocam cu cutitul in bucatele cat mai mici.

Intr-o cratita mica, punem la fiert pasta de capsune impreuna cu sucul de la 1/2 de lamaie si ardeiul iute tocat marunt, fierbem sosul pana da in cocot.

Amestecam amidonul cu putina apa si il turnam in cratita cu sos, continuam sa fierbem sosul la foc mic, amestestecam in continuu pana se va ingrosa putin ~ 5 munute.

Oprim focul si adaugam in sos, cealalta parte de capsuni tocate marunt, mierea de albini si verdeturile tocate marunt.

Pofta buna!
Servim pestele cu sosul de capsuni si cu rondele de lamaie, langa un pahar de vin rose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie