Fish and chips ... in varianta casnica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fish and chips ... in varianta casnica

Ingrediente

  • Fileuri de peste ( 8 sardine mici)
  • 1 galbenus
  • 60-80 gr de faina
  • 1/4 pahar cu bere
  • 1 albus batut spuma
  • 1 lingurita de unt topit
  • 1 catel de usturoi
  • ulei pt prajit
  • cartofi

Mod de preparare

Cartofi ( numarul lor ... dupa placerea fiecaruia): i-am fiert cca 5 minute, apoi scursi bine i-am uns cu ulei si apoi sarat cu sare grunjoasa. Amestecati bine ... si pusi la cuptorul incalzit si la cam 220 °C, pe hirtie de copt pina se rumenesc.

Pestele : eu am avut niste sardine mici carora "le-am rupt capul" si cu mina stinga le tineam iar cu dreapta le scoteam usor sira spinarii in asa fel ca sa ramina numai fileul de la peste dar sa nu se desparta cele 2 fileuri ... din pacate n.am poza de la operatiunea decapitarea .

Aluatul pt peste: se amesteca faina cu galbenusul, cu untul topit si apoi cu berea cit sa iasa o compozitei destul de groasa. E bine sa bateti cu mixerul compozitia ( a mea era prea putina ca sa mai murdaresc mixerul ).Se adauga si albusul batut spuma .. Si totul devine ca un aluat de clatite mai gros.

Fileurile se tavalesc prin aluat si se prajesc in mult ulei bine incins in care eu am pus un catel de usturoi necuratat cit sa lase aroma ...pina prind o culoare mai inchisa .


Se serveste cu maioneza sau cu unt aromat ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie