Crap Marinat

Complexitate
redusa
Crap Marinat

Ingrediente

  • Pentru marinare:
  • 6 boabe de piper negru
  • 2 boabe de piper alb
  • 10 boabe de ienupar
  • 5 boabe de enibahar
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • 15 g ghimbir taiat marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 1 ardei chili taiat fin (indepartati semintele daca nu doriti sa fie picant)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lamaie spalata bine sau ecologica si taiata felii
  • Pentru sos (optional)
  • 1 galbenus de ou ecologic fiert
  • 1 galbenus de ou ecologic crud
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1/2 de lamaie proaspat stors
  • 20 g arpagic verde taiat marunt
  • 1 ardei chili taiat fin
  • piper proaspat macinat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Puneti primele 5 ingrediente intr-un mojar si pisati-le pana cand sunt zdrobite fin. Adaugati restul de ingrediente si amestecati foarte bine. Aranjati doua bucati de folie alimentara pe o suprafata si suprapuneti-le putin.

Curatiti pestele, spalati-l si cu servetele de bucatarie stergeti bine de apa (este la alegerea voastra daca taiati capul si aripioarele. Eu a trebuit sa le tai inainte sa il gatesc pentru a incape in tigaia pe care am folosit-o).

Asezati pestele peste folie si ungeti cu amestecul pentru marinat pe toate partile. Puneti felii de lamaie inauntru si cateva bucati mai mici deasupra. Aduceti marginile de folie si inveliti pestele dupa care inveliti bine din nou dar cu folie de aluminiu.

Puneti acesta pe o tava si lasati in frigider 3-4 ore. Puneti ulei de masline intr-o tigaie si incalziti la foc mediu. Indepartati ingredientele in care a fost marinat apoi puneti aceasta in tigaie. In functie de cat de mare este pestele prajiti pana este gata sau doar cateva minute pana se crusteaza deasupra dupa care transferati-l intr-o tava cu folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si tineti la cuptor la 200 c (gaz 6) pana cand are temperatura interioara (in partea cea mai groasa) de 60 c. Serviti alaturi de garnitura si sosul preferat sau cu cel din aceasta postare.

Pentru sos:
Puneti galbenusurile de ou intr-un bol si cu o spatula zdrobiti pe cel fiert pana cand obtineti o pasta. Adaugati mustarul, usturoiul si treptat turnati ulei de masline amestecand continuu pentru ca acesta sa se emulsifieze.

Adaugati sucul de lamaie, arpagic, chili, amestecati bine din nou apoi asezonati dupa gust. Tineti la rece pana la servire.
Aceasta postare este mai mult un mod si o reteta pentru ingredientele pe care le folosesc cand gatesc peste proaspat. Este printre preferatele combinatii pentru marinare.

Puteti ajusta cantitatea de ingrediente in functie la cat de mare este pestele sau dupa plac. De data aceasta am folosit un crap oglinda care a cantarit 2 kg dar merge foarte bine si cu pastrav sau cod.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie