Cod la Cuptor

Complexitate
redusa
Cod la Cuptor

Ingrediente

  • 1,200 kg cod (aproximativ 3 pesti)
  • 2 cepe rosi potrivite
  • o capatana de usturoi potrivita
  • 400 gr rosii cherry (eu am avut conservate la borcan)
  • 3 linguri de otet daca folositi rosii proaspete (eu nu am pus pentru ca cele de la borcan au avut otet)
  • un fir de praz mai mic
  • 100 ml ulei
  • o lingurita boabe de piper
  • 8 frunze de dafin (in functie de tava)
  • o lingurita rozmarin
  • sare si vegeta dupa gust
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Pestele se spala, se curata si se portioneaza bucati potrivite pe verticala. Se aseaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare si vegeta, prima data pe o parte si dupa acea pe cealalta parte. Se condimenteaza putin si in interior, dupa care se umple cu ceapa taiata julien. Restul de ceapa ramasa se pune in tava, taiata tot julien. Se pun rosile din loc in loc, dupa care se adauga prazul taiat rondele potrivite, usturoiul taiat in doua pe orizontala, boabele de piper, foile de dafin si rozmarinul. Toate aceste ingrediente se pun din loc in loc!

Se adauga uleiul, apa si otetul (daca rosiile sunt proaspete). Atentie: Apa se pune in functie de tava, in asa fel in cat trunghiurile de cod sa fie cuprinse in apa pana la jumatate.

Tava se pune in cuptor la foc potrivit. Cand pestele s-a rumenit putin se intoarce pe partea cealalta si se lasa la cuptor pana se rumeneste si pe aceasta parte, iar apa se evapora. Atentie: Din cand in cand se mai pune lichid (cu o lingura) pe triunghiurile de peste!!!
Cand este gata se scoate din cuptor si se serveste cald langa garnitura dorita. Eu am servit langa niste cartofi natur cu patrunjel.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie