Scurgeti tonul, macroul de ulei sau sucul propriu si faramitati bine cu furculita. Puteti folosi doar ton sau doar macrou din conserva. Se amestecă pestele cu restul ingredientelor, se adaugă sare si piper după gust. Amestecati bine, compozitia, sa fie omogena si compacta. Daca ricotta lasa apa (depinde de la marca folosita) se pune pesmet in compozitie. Incalziti cuptorul. Cu mainile ude, formati chiftele mai micute, usor turtite. Le tavaliti prin pesmet amestecat cu susan. Le puneti intr-o tava de cuptor, captusita cu hartie. Le stropiti sau ungeti cu ulei. Le coaceti circa 20-25 de minute, la o temp. De 180-200 °. Cam pe la jumatatea timpului, intoarceti chiftelele de pe o parte pe alta. Se pot lasa si alte 5 minute la grill. La sfarsit vor avea o culoare aurie, rumena.
Daca ricotta lasa apa si compozitia este mai moale (depinde de la marca folosita) se pune pesmet in compozitie. Aceste chiftelutele sunt bune calde, dar si reci, perfecte pentru picnicuri.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill! ...
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii