Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se curata si se strivesc cu aparatul ca sa devina un piure. Lasati sa se raceasca. Se fierbe mazarea (sau puneti deja cea din conserva) si morcovul, pe care il taiati marunt cubulete.
Puneti intr-un castron toate legumele si tonul, puneti maioneza si amestecati bine. Maioneza sa nu fie prea multa, este necesara cat sa lege legumele. Sarati daca este nevoie si piperati. Puneti compozitia pe un platou, dati forma dorita si acoperiti cu un strat de maioneza.
Decorati cu oua fierte, masline si salata verde sau cu ce va place. Lasati in frigider, minim 2-3 ore inainte sa serviti.
Causa este o mancare peruana, o specie de budinca rece pe baza de cartofi fierti si diverse legume, cu sau fara peste, la care se adauga maioneza. Causa cu ton se numeste Causa de Atun, cea cu raci Causa de Camarones.
In loc de ton se poate face cu caracatita sau carne de pui. Se poate prezenta pe platou amestecand toate ingredientele intre ele gen salata boeuf sau sub forma de straturi, alternand ingredientele intre ele.
Eu am facut varianta cu ton, reteta luata dintr-o revista. Se mananca rece.. ideala pentru vara.
Se poate servi ca aperitiv dar si ca fel unic.
Dupa mine dupa o zi tinuta in frigider parca este si mai gustoasa.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii