Tocanita de Bureti Iuti (iutari)

Complexitate
redusa
Tocanita de Bureti Iuti (iutari)

Ingrediente

  • 500 g bureti iuti (iutari) curatati de codite
  • lamelele roz de sub palarie si pielita de pe exterior (pielita se da jos cu ajutorul unui cutit, prin razuire) Eu am folosit bureti opariti, pregatiti deja pentru iarna
  • 7 fire de ceapa verde (eu am folosit doar frunzele pentru ca era putin mai mare)
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 13 linguri de ulei
  • sare si delikat dupa gust

Mod de preparare

Dupa ce au fost curatati foarte bine bureti, acestia se taie cubulete mici si se calesc in ulei, la foc mic, pana ce devin mai inchisi la culoare.

Intre timp tocam ceapa, patrunjelul si mararul marunt. Cand buretii incep sa se inchida la culoare se adauga ceapa si se lasa din nou la foc mic, aproximativ 10 minute, pana ce aceasta se caleste putin.

Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sare si delikat dupa gust. Se pune mararul si patrunjelul, se mai lasa cateva minute pe foc, pentru as prinde buretii gustul acestora, dupa care se opresc.

Se servesc calzi, ca garnitura sau simpli.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!