Ingrediente
● 50 g unt nesarat |
● 3 cepe taiate marunt |
● 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa |
● 2 morcovi razaliti fin |
● 1/4 bat telina verde taiata marunt |
● 1/2 ardei rosu taiat marunt |
● 1/4 lingurita cimbru uscat |
● 1/4 lingurita maghiran uscat |
● 1/2 lingurita busuioc uscat |
● 3-4 stropi de sos Worcerstershire |
● 2 catei de usturoi potriviti razaliti fin |
● 750 ml supa concentrat de pui/ legume |
● 2 dovlecei (aproximativ 500 g) injumatatiti apoi taiati felii intre 0 5-1 cm |
● 1 vanata (aproximativ 300 g) taiata bucatele sau cuburi dupa plac |
● 900 g cartofi taiati bucati sau cuburi dupa plac |
● 150 ml sos de rosii (sa nu fie pasta concentrat) |
● 1 lingura patrunjel verde taiat marunt |
● sare de mare fina si piper proaspat macinat |
● smantana pentru servire |
Mod de preparare
Mod de preparare:
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul.
Amestecati inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute.
Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati si lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea.
Serviti cu smantana. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul.
Amestecati inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute.
Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati si lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea.
Serviti cu smantana. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany