Sparanghel in Foietaj si Sos de Branza

Complexitate
redusa
Sparanghel in Foietaj si Sos de Branza

Ingrediente

  • 16 fire de sparanghel
  • 16 foi de placinta
  • sare
  • ulei de masline pentru uns
  • 1 fir ceapa verde
  • 1/4 lingurita de rosmarin (sau busuioc) uscat
  • 4 linguri de branza de vaci proaspata
  • 4-6 linguri de lapte batut (se poate si lapte normal) sare (nu e greseala, inca odata)

Mod de preparare

Se alege sparanghelul, sa fie frumos, sanatos, crud nu din cel lemnos, sa fie de aceasi grosime si marime. Daca totusi avem nesansa sa avem sparanghel mai lemnos, partea aceia se rupe si cu ajutorul curatatorului de cartofi/legume, luam ochiurile lemnoase de pe sparanghel.

Punem pe un platou, unul langa altul si cu o pensula inmuiata in ulei de masline ungem pe toate partile firele de sparanghel. Le dam cu sare si le punem deoparte. Apoi luam foile de placinta si una cate una, ungem cu ulei de masline pe jumatate, indoim in doua, apoi iar ungem cu ulei o jumatate din foaia obtinuta dupa prima indoire. Obtinem astfel un patrat (aproximativ).

Ungem la suprafata si asezam pe el un fir de sparanghel uns si sarat, in asa fel incat partea cu floarea sa ramana in afara aluatului, rulam foaia de placinta avand grija ca in partea de jos (cea dinspre noi, sa facem o mica bordura ca sa nu iasa sparanghelul afara.

Asezam pe tava si dupa ce am terminat de infasurat toate firele de sparanghel, ungem cu putina apa.
Punem tava in cuptorul incalzit la 375 f (190C) si coacem pentru aproximativ 12-15 minute sau pana foietajul prinde o culoare aurie. Scoatem si aranjam pe un platou.

In timp ce sparanghelul se coace, pregatim sosul de branza in felul urmator.
Laptele batut, branza de vaci, ceapa tocata foarte fin, rosmarinul (busuiocul) uscat si sarea pusa dupa gust, se aseaza intr-un vas si se amesteca bine intre ele. Daca doriti ca sosul sa fe mai lichid se poate pune mai mult lapte batul.

Se serveste sparanghelul cu sos deasupra sau se portioneaza in vase micute, individuale si se aseaza pe aceasi farfurie cu sparanghelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie