Seitan Garam Masala cu Mango, Ananas si Lapte de Cocos

Complexitate
redusa
Seitan Garam Masala cu Mango, Ananas si Lapte de Cocos

Ingrediente

  • 150-200 grame seitan
  • 4 rondele ananas proaspat sau in suc propiu-neindulcit
  • 3 felii mango
  • 150 ml lapte de cocos
  • praf de Garam Masala
  • 2 cepsoare mici verzi sau un fir de praz
  • ulei de susan

Mod de preparare

Stim cu totii ca indienii sunt, in marea lor majoritate, vegetarieni. Iar noi avem postul nostru. Asa ca, pornind de la cele doua enunturi am elaborat o reteta cu baze indiene dar care poate fi aplicata cu mult succes in postul nostru.

Seitanul, preparat conform retetei de seitan, se feliaza si se presara cu Garam Masala pe ambele parti. Intr-o tigaie antiaderenta se pune o lingura de ulei de susan si se prajesc usor feliile de carne vegetala. Cand sunt gata se scot si se rezerva.

Adaugati in aceeasi tigaie daca este mai inalta-tip wok- inca o lingura si jumatate de ulei de susan si caliti ceapa, pana cand aceasta devine sticloasa. Daca optati pt ananas si mango proaspat, puteti sa le caliti impreuna cu ceapa, punand in acest caz 2 linguri de ulei de susan.

Daca nu, adaugati ananasul si mango din conserva dupa ce ceapa s-a calit, acestea fiind tocate in bucati de diferite marimi, mai mici si mai mari, si lasati sa fiarba usor cca 5 minute. Adaugati si laptele de cocos, lasati ca reduca cam un sfert din cantitate, dupa care puneti seitanul rezervat.

Amestecati cu grija, sarati si gustati. In functie de gust mai adaugati sare si Garam Masala praf. Lasati sa mai scada un pic, in total trebuie sa aveti jumatate din cantitea initiala de lichid- atat fructele cat si seitanul vor elimina lichid.

Serviti alaturi de orez basmati fiert simplu in apa cu sare si optional calit intr-o lingura de ulei de susan si paine indiana Naan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Floare cu mere, nuca si scortisoara
Bucataras.RO

Floare cu mere, nuca si scortisoara

Initial gandisem altceva, dar in timp ce intindeam aluatul pe masa zice fii-mea "Mami, nu faci o floare?" Pe loc...

Floare cu mere, nuca si scortisoara
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola