Ingrediente
● 1 kg ceapa alba |
● 350 gr orez |
● 4 morcovi |
● 1 legatura de patrunjel |
● 1 legatura de marar |
● 2 linguri bullion |
● 1 canita suc de rosii |
● 1 lingurita oregano |
● 1 lingurita busuioc |
● 1/2 lingurita cimbru |
● 1 varf lingurita piper alb |
● 1 lingura cu varf condiment tip vegeta |
● 2-3 foi de dafin |
● 4-5 boabe de piper negru |
● 1 canita vin alb |
● 1 canita ulei |
● 1 varza mare murata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
1. Varza se pune in apa rece la desarat (daca este nevoie) iar orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa rece.
2. Se toaca ceapa foarte marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand se inmoaie ceapa se adauga morcovul si se calesc. Se adauga orezul sic and incepe sa se mareasca bobul se dauga foarte putina apa si se lasa pe foc cateva minute.
3. Se opreste focul si se adauga verdeata toccata, bulionul, condimentele (mai putin piperul boabe, folie de dafin si vinul).
4. Se lasa sa se raceasca compozitia. Intre timp se taie varza in foi potrivite pentru sarmalute.
5. Cotoarele care au ramas se toaca si se acopera fundul vasului. Se aseaza un strat de sarmalute in vasul de lut, 1 foaie de dafin, 2 boabe de piper, iar un strat de sarmalute, etc. Se acopera cu restul de Frunze, se toarna vinul, se pune capacul si se da la foc mic, 1 ora jumatate.
Sarmalutele, indiferent daca sunt de post sau nu, au un gust incredibil de bun daca sunt gatite in vasul de lut. Va recomand sa incercati asa o bunatate. Nu uitati sa lasati vasul de lut in apa 1 jumatate de ora inainte s ail folositi.
Cand nu e post folosesc un amestec de carne tocata: 300gr vita, 200 gr porc (numai muschi). Si cateva bucati mici de slaninuta afumata printre straturile de sarmalute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute In Oala De Lut" nu uita sa ii faci un review.
2. Se toaca ceapa foarte marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand se inmoaie ceapa se adauga morcovul si se calesc. Se adauga orezul sic and incepe sa se mareasca bobul se dauga foarte putina apa si se lasa pe foc cateva minute.
3. Se opreste focul si se adauga verdeata toccata, bulionul, condimentele (mai putin piperul boabe, folie de dafin si vinul).
4. Se lasa sa se raceasca compozitia. Intre timp se taie varza in foi potrivite pentru sarmalute.
5. Cotoarele care au ramas se toaca si se acopera fundul vasului. Se aseaza un strat de sarmalute in vasul de lut, 1 foaie de dafin, 2 boabe de piper, iar un strat de sarmalute, etc. Se acopera cu restul de Frunze, se toarna vinul, se pune capacul si se da la foc mic, 1 ora jumatate.
Sarmalutele, indiferent daca sunt de post sau nu, au un gust incredibil de bun daca sunt gatite in vasul de lut. Va recomand sa incercati asa o bunatate. Nu uitati sa lasati vasul de lut in apa 1 jumatate de ora inainte s ail folositi.
Cand nu e post folosesc un amestec de carne tocata: 300gr vita, 200 gr porc (numai muschi). Si cateva bucati mici de slaninuta afumata printre straturile de sarmalute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute In Oala De Lut" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
5august
• 20.07.2008 23:14:44
Care oala de lut se foloseste,cea smaltuita sau cea poroasa?Eu am una smaltuita si nu am indraznit sa o folosesc,pentru ca nu prea stiu cum.Poate ma lamuriti si pe mine....Multumesc.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.08.2008 01:35:02
Sunt excelente,le-am incercat mai ales fierte in oala de lut au un gust mult mai bun,tin minte ca bunica le facea in ceaon pe pilostri(C-AM ASA CEVA)la lemne.Te pup