Sarmalute In Oala De Lut

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

1 kg ceapa alba
350 gr orez
4 morcovi
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
2 linguri bullion
1 canita suc de rosii
1 lingurita oregano
1 lingurita busuioc
1/2 lingurita cimbru
1 varf lingurita piper alb
1 lingura cu varf condiment tip vegeta
2-3 foi de dafin
4-5 boabe de piper negru
1 canita vin alb
1 canita ulei
1 varza mare murata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
1. Varza se pune in apa rece la desarat (daca este nevoie) iar orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa rece.
2. Se toaca ceapa foarte marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand se inmoaie ceapa se adauga morcovul si se calesc. Se adauga orezul sic and incepe sa se mareasca bobul se dauga foarte putina apa si se lasa pe foc cateva minute.
3. Se opreste focul si se adauga verdeata toccata, bulionul, condimentele (mai putin piperul boabe, folie de dafin si vinul).
4. Se lasa sa se raceasca compozitia. Intre timp se taie varza in foi potrivite pentru sarmalute.
5. Cotoarele care au ramas se toaca si se acopera fundul vasului. Se aseaza un strat de sarmalute in vasul de lut, 1 foaie de dafin, 2 boabe de piper, iar un strat de sarmalute, etc. Se acopera cu restul de Frunze, se toarna vinul, se pune capacul si se da la foc mic, 1 ora jumatate.

Sarmalutele, indiferent daca sunt de post sau nu, au un gust incredibil de bun daca sunt gatite in vasul de lut. Va recomand sa incercati asa o bunatate. Nu uitati sa lasati vasul de lut in apa 1 jumatate de ora inainte s ail folositi.

Cand nu e post folosesc un amestec de carne tocata: 300gr vita, 200 gr porc (numai muschi). Si cateva bucati mici de slaninuta afumata printre straturile de sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute In Oala De Lut" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

emma_32
•  26.08.2008 01:35:02

Sunt excelente,le-am incercat mai ales fierte in oala de lut au un gust mult mai bun,tin minte ca bunica le facea in ceaon pe pilostri(C-AM ASA CEVA)la lemne.Te pup

5august
•  20.07.2008 23:14:44

Care oala de lut se foloseste,cea smaltuita sau cea poroasa?Eu am una smaltuita si nu am indraznit sa o folosesc,pentru ca nu prea stiu cum.Poate ma lamuriti si pe mine....Multumesc.

LORY
•  06.05.2008 18:26:51

Foarte bune sarmalele in oala de lut

Iryna
•  12.04.2008 16:20:53

hmm cred ca-s tare bune,dar am unele mici nelamuriri :((

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute In Oala De Lut