Sarmalute in Frunza de Vita cu Sos de Marar (de Post)

Postat pe: 20-03-2012
(0)

Ingrediente

30 de frunze de vita de vie
300 gr orez
1 ceapa mare
1 legatura de marar
2 conserve de ciuperci (daca vi se pare mult, folositi doar una singura) 1 cana de cafea plina cu ulei
sucul de la o lamaie
1 conserva de sos de tomate (sau bulion productie proprie, daca aveti) sare si piper dupa gust
4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Daca avem la congelator frunze de vita de vie puse din timp este tare bine, daca nu, atunci folosim frunze la borcan, din comert.

Daca folosim frunzele din borcan, este bine sa le punem in apa rece si sa le spalam putin sa scoatem otetul in care au fost conservate si sarea. Sortam frunzele sa avem aproximativ aceasi marime. Asezam pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalutele cateva foi de vita sau punem un gratar metalic special.

Pentru umplutura procedam in felul urmator: curatam si tocam ceapa apoi o prajim in jumatate din cantitatea de ulei prevazuta in reteta. Cand a devenit translucida punem o cana de apa si orezul spalat. Tinem pe foc pana scade toata apa, avand grija sa mai amestecam uneori.

Cand nu mai avem apa in cratita, adaugam sare, piper, mararul tocat marunt, ciupercile din conserva spalate si tocate si usturoiul dat prin presa, stropim cu sucul de la o lamaie si inchidem focul. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca si sa se intrepatrunda aromele.

Se iau apoi frunzele de vita, se scurg de apa in care au stat, se pune cate o lingurita de umplutura si se ruleaza. Partile laterale ale frunzei se aduc spre mijloc, peste umplutura, apoi se ruleaza. Se aseaza una langa alta in vasul in care vom fierbe si in care avem deja pregatit gratarul sau frunzele goale.

Dupa ce am terminat cu ele, punem restul de ulei deasupra, conserva de sos de tomate (sau bulionul) adaugam apa cat sa acoperim sarmalele bine, acoperim cu capac si dam la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora, asta daca puneti apa fierbinte peste sarmale si cuptorul e deja incalzit. Daca se foloseste apa rece, se tin sarmalele ceva mai mult in cuptor.

Se servesc cu sos de marar, caldute sau reci, garnisite cu felii de lamaie
Observatie:.. eu am pus cate trei sarmalute intr-o frunza mai mare doar ca sa le pot scoate mai usor din vas ... nu e neaparata nevoie sa procedati ca mine
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute in Frunza de Vita cu Sos de Marar (de Post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute in Frunza de Vita cu Sos de Marar (de Post)