Rondele din Cartofi cu Spanac

Complexitate
redusa
Rondele din Cartofi cu Spanac

Ingrediente

  • 120 g spanac fiert
  • 20 g unt
  • 2-3 linguri branza rasa
  • 450 g cartofi
  • 1/2 pahar lapte cald
  • 2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare
  • piper
  • nucsoara pudra
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • parmezan ras

Mod de preparare

Curatati si spalati in mai multe ape frunzele de spanac. Puneti-le in apa sarata ce clocoteste, acoperiti cu un capac, stingeti imediat focul si lasati la infuzat 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.

Caliti-l in unt incins, cateva minute, amestecand continuu, pana scade toata apa. Lasati la racit. Amestecati-l cu branza rasa.

Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti si curatati de coaja.
Pasati ca pentru piure, omogenizati bine cu sare, piper, nucsoara pudra, dupa gust si atata lapte cald, cat sa obtineti o compozitie mai groasa. Lasati sa se raceasca.

Intindeti piureul pe o hartie de copt, sub forma de dreptunghi, in strat de 1 cm grosime, adaugati tot in strat compozitia cu spanac si rulati sub forma de sul, ajutandu-va de hartie.
Taiati cu grija, in rondele, de grosimea unui deget. Treceti bucatile obtinute, pe rand, prin faina, ouale usor batute si pesmet. Prajiti-le in ulei incins, pe ambele parti, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Scoateti pe servetele absorbante.
Serviti calde, presarate cu parmezan ras alaturi de o salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Conserva de Peste in Sos Tomat
4
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari
Bucataras.RO

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

O combinație interesantă și tare apetisantă ;) Spor și poftă bună! ;)

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!