Se incalzeste cuprtorul la 190-200 grade. Se pregateste o tavita sau un vas termorezistent. Se decupeaza hartie de copt in forma
vasului in care pregatiti mancarea. Punem sosul tomat pe fundul vasului. Se toaca ceapa si se feliaza usturoiul. Se pun peste sosul
tomat si uleiul.
Se feliaza legumele in rondele subtiri si cat se poate de egale cu un cutit foarte ascutit. Se aseaza in vas cate o felie: dovleac,
dovlecel, vanata, ardei. Daca vasul e rotund se pun cercuri, daca e dreptunghiular se pun in straturi. Dupa ce terminati de
aranjat va arata minunat si foarte frumos colorat.
Se acopera cu hartia de copt si se pune la cuptor pentru 45-50 minute la foc mic sau 190-200 grade.
Se serveste fierbinte in diferite moduri: pe un pic de orez sau cous-cous sau mamaliguta se pune o lingura mare de mancarica,
se mai serveste si pe omleta sau simplu sau cu smantanica.
Un singur lucru imi pare rau dupa ce am terminat reteta e ca nu pot sa pun si mirosul in poze. Cand tai legumele miroase a legume
proaspete iar cand scoti tava din cuptor mirosul e minunat. Ca sa nu mai vorbesc de gustul dulce-acrisor.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaDelicioaseeele ... Andruta îi vinovata:)) pt pofta și pt statul în bucătărie pe o asemenea căldură :))
Clătite cu pere și nuca de cocos în compozițieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii