Ingrediente
● 8 fire de praz (doar partea alba) |
● 8 linguri cu ulei pentru prajit |
● 2 linguri suc de rosii |
● 100 gr masline (nesarate sau desarate) |
● 1 pahar de vin alb sec |
● 1 lingura sos caramel |
● sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Prazul este o leguma hipoglicemica, diuretica si emolienta, are un gust asemanator cu al cepei dar mai delicat si este considerat protagonistul renasterii.
Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de 1 cm.
Intr-o tigaie (cu capac) punem uleiul si cand s-a infierbantat adaugam prazul, acoperim cu capac si lasam la foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.
Intr-un ibric punem 200-300 ml apa la incalzit.
Cand prazul s-a rumenit frumos adaugam apa cat sa il cuprinda si lasam sa fiarba asa cam 10 minute, acoperit.
Cand este bine patruns adaugam sucul de rosii, maslinele, vinul si sosul de caramel, si amestecam cat sa se intrepatrunda toate ingredientele. Lasam sa fiarba inca 5 minute sau pana scade sosul la consistenta dorita dar nu prea mult (sosul este delicios).
Va doresc sa aveti pofta!
Pe curand!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Praz cu Masline (de Post)" nu uita sa ii faci un review.
Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de 1 cm.
Intr-o tigaie (cu capac) punem uleiul si cand s-a infierbantat adaugam prazul, acoperim cu capac si lasam la foc mic sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.
Intr-un ibric punem 200-300 ml apa la incalzit.
Cand prazul s-a rumenit frumos adaugam apa cat sa il cuprinda si lasam sa fiarba asa cam 10 minute, acoperit.
Cand este bine patruns adaugam sucul de rosii, maslinele, vinul si sosul de caramel, si amestecam cat sa se intrepatrunda toate ingredientele. Lasam sa fiarba inca 5 minute sau pana scade sosul la consistenta dorita dar nu prea mult (sosul este delicios).
Va doresc sa aveti pofta!
Pe curand!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Praz cu Masline (de Post)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 28.04.2013 22:34:00
Multumesc!