Spalati bine, in mai multe ape, spanacul ales si puneti-l la infuzat in apa clocotita, usor sarata.
Scurgeti si tocati marunt sau treceti-l prin sita, masina de tocat carne ori la robot.
Separat, faceti un sos alb: puneti la fiert 2/3 din cantitatea de lapte si cu restul laptelui rece diluati faina.
Adaugati-o in laptele clocotit si amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa si nu mai are gustul specific de faina, apoi sarati, dupa gust. Luati de pe foc si incorporati untul.
Repuneti vasul pe foc mic, adaugati piureul de spanac, usturoiul, omogenizati, condimentati cu sare si piper, dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute. Daca este necesar, adaugati cate putin din apa in care a fiert spanacul sau lapte.
Luati de pe foc si pastrati la cald.
Separat, prajiti ouale in ulei incins, astfel incat albusul sa fie inchegat, iar galbenusul moale.
Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie piureul de spanac peste care asezati cate 2 oua ochiuri, presarand deasupra, pentru gust si decor, sare, piper proaspat macinat sau vegeta ori boia, dupa gust si preferinta.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAstazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...
Milkshake cu zmeura si bananaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii