Se spala bine frunzele de spanac (eu am avut direct la punga de la Lidl, nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata), eu nu l-am separat de lujeri.
Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac, se oparesc 3-4 minute dupa care se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Apa in care s-a oparit spanacul nu se arunca, se da deoparte.
Ceapa se toaca marunt, se pune la calit in ulei de masline, se adauga si morcovul ras pe razatoarea mare.
Spanacul se scurge bine se zeama si se toaca cat mai marunt dupa care se adauga peste ceapa calita adaugand din zeama pastrata.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute.
Bulionul se amesteca cu usturoiul pisat si putina zeama, pana se face subtire si se adauga peste spanac pentru 10-15 minute (pana cand acesta este fiert).
Intr-un castron punem faina si putina zeama, amestecam bine, pana cand devine o compozitie subtire, se toarna peste spanac, se pun si condimentele, se amesteca bine si se adauga si rosiile cherry taiate in patru.
Se lasa la foc mic, se amesteca frecvent pentru circa 5-10 minute.
De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!
Turtite a la LubitaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii