Ingrediente

500 gr mazare (eu am avut la congelator)
marar si patrunjel, tocate (proaspete daca se poate)
ulei de masline
4-5 linguri de faina
2 linguri de zahar
lapte (cantitatea variaza in functie de cata mazare aveti)
2-3 catei de usturoi
sare dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Intr-o cratita am pus uleiul si mararul (de data asta am avut uscat), precum si patrunjelul proaspat, desigur tocat si el. Am lasat cateva secunde sa se incalzeasca putin apoi am adaugat mazarea. Am amestecat de cateva ori cu lingura de lemn in mazare ca sa se acopere cu ulei uniform, apoi am adaugat faina, din nou am amestecat, am pus zaharul si laptele circa 75 ml. Am amestecat din nou. Daca am vazut ca incepe sa se ingroase prea tare din cauza fainii am mai adaugat putin lapte si am lasat din nou la fiert.

De regula nu trebuie mai mult de 100 ml lapte in total. Daca se foloseste mazare din conserva timpul de fierbere se scurteaza mult. In cazul asta se lasa la fiert doar 10 minute, cat sa fiarba faina cu laptele si mazarea se scurge inainte. Daca se foloseste mazare din congelator timpul de fierbere este de jumate de ora aproximativ. Se poate consuma rece sau calda, cu friptura sau cu snitele, cartofi prajiti, sau crochete de cartofi. Mararul si patrunjelul se pun in functie de gustul fiecareia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de Mazare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  19.02.2013 22:30:11

Buca, lingurile de faina nu sant cu varf ci scuturate, zaharul la fel si sa nu uitam ca este mazare si mazare...un fel este mai dulce altul mai putin dulce. Nu a iesit prajitura si nici dulceata . a iesit pur si simplu o mancare groasa asa cum ne place noua. daca pui lapte 1 lt cum subliniezi atunci iese lapte cu boabe de mazare plutind prin el si asta nu imi place. Am vazut si un astfel de mancare de mazare dar sincer o las pentru cel ce prepara in felul asta sa manance asa ceva. Daca e mancare sa fie mancare nu supa. Te-ai gandit ca cele 3 linguri scuturate de faina la un litru de lapte nu face nici o diferenta???
Ramane tot liochid laptele ala nu se ingroase???

buca
•  19.02.2013 21:46:18

subscriu la cele spuse de mandea46 faina exagerta de multa, zahar prea mult (doar daca ne dorim dulceata) lapte insuficient 100 ml mai de graba 1000 ml.

patratel
•  17.06.2011 12:39:41

sincer sa fiu , nu am pus niciodata faina direct pentru a nu face cocoloase; am frecat-o initial cu lapte si doar apoi am scurs-o peste mazare. Ce ai facut cu usturoiul mai sus mentionat la ingrediente?Eu personal, incing uleiul si pun usturoiul taiat marunt dupa care adaug mazarea.In loc de zahar pun 1-2 morcovi dati prin razatore.

pupi
•  10.05.2010 10:07:14

Clarisa draga, eu una nu am ingrosat niciodata cu pasta de tomate si nici nu imi place combinatia de mazare cu rosii....eu asa o fac si asa am postat-o si se pare ca multe fete o pragatesc la fel ca mine....depinde mult si de zona in care locuiesti sau in care ai crescut .....

clarisa_sweden
•  09.05.2010 17:09:07

buna .dar se poate si fara faina....nu prea e buna pt cei cu probleme de stomac. se poate ingrosa foarte bine si cu pasta de tomate

pupi
•  02.06.2009 21:32:23

nu stiu ce sa spun , la mine nu intra un litru de lapte "aproape" si nici nu e prea dulce. Este tocmai buna. Lingurile de faina le pun scuturate nu cu varf , pentru ca este mancare si nu prajitura.
Laptele care il pun , de obicei nu intrece jumatate de litru, ma gandesc ca depinde si de faina care o folosesti....
despre zahar , exista zahar mai dulce si zahar mai putin dulce. Nu stiu unde locuiesti si ce fel de zahar folosesti, aici la mine zaharul nu este prea dulce...
si inca ceva , depinde si ce fel de mazare folosesti.... este mazare mai dulce si mazare mai putin dulce.....
scuze, am verificat reteta din nou, sa vad daca nu a fost o eroare pe undeva si este exact asa cum o fac, nimic in plus, nimic in minus. Imi pare rau de nereusita ta, nu stiu e sa spun....

mandea46
•  02.06.2009 12:13:50

buna.. am luat o cutie de mazare de 750g si am pus 4 linguri de faina si a trbuit sa pun aproape 1l de lapte .. si zaharul ai prea mult 2 linguri.. mia esit prea dulce ..

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de Mazare