Mamaliga in Straturi cu Fasole si Ciuperci

Complexitate
redusa
Mamaliga in Straturi cu Fasole si Ciuperci

Ingrediente

  • Mamaligutza mai virtoasa :
  • 3 cani apa si 1 plina cu virf de malai
  • 2 pumni de ciuperci curatate si taiate
  • 1 morcov mic ras
  • patrunjel tocat
  • sare
  • fasole boabe 1/2 conserva
  • margarina/ unt
  • citeva linguri de pulpa de rosii

Mod de preparare

Am facut o mamaligutza din 3 cani apa si 1 plina cu virf de malai... a iesit mai " tzapanoasa"...

2 pumni de ciuperci (mai mult codite si doar citeva palarii) inabusite cu un 1/4 de morcove ras pe razatoarea mica Cu un praf de sare. Si patrunjel la sfirsit daca vreti... Eu am pus morcov pt ca nu pun ceapa sau usturoi... voi puteti pune.

Fasolea rosie boabe (1/2 de cutie) scursa de zeama si clatita.

Putina margarina/unt si citeva linguri de pulpa de rosii (de la sticla... "pasata de pomodori grosa").

Am asezat in vasul de Jena un strat de mamaliga, apoi unul de fasole cu sare, piper si apoi sosul de rosii. Peste am pus un alt strat de mamaliga (data viitoare voi rasturna mamaliga pe foaie de copt si o voi intinde frumos dupa forma vasului ca pe o foaie de lasagna mai groasa) .

Peste mamaliga am asezat din loc in loc bucatele de margarina si apoi ciupercile...

Se da la cuptor vreo 15 min la foc mediu... si se lasa la racit 10 minute inainte de a fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Sezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola