Iepurila Flamanzila

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Iepurila Flamanzila

Ingrediente

  • 2 cornuri
  • 50 ml ulei
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • dupa gust
  • marar proaspat tot dupa gust sau preferinta (se poate pune patrunjel)
  • 50 g unt
  • un varf de cutit de vegeta (de preferat de casa ca e mai sanatos)
  • 2 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 1 buc de chiftea pentru decor

Mod de preparare

Se iau cornurile, se taie pe lungime, se scobesc, se pun deoparte.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntita, se prajeste pentru 2 minute dupa care se adauga ciupercile spalate si taiate feliute. Se prajesc in ulei (se poate adauga putina apa) cam 10 minute, se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust.

Inainte cu 1 minut de a lua tigaia de pe foc se pune mararul tocat, se amesteca. Se scurge de uleiul ramas (apa nu mai trebuie sa fie in tigaie) si se pun separat intr-un vas mai mic.

Untul din reteta cu varful de cutit de vegeta si cu cei doi catei de usturoi pisat, se amesteca bine si se intinde pe cele 4 jumatati, scobite, de cornuri. Apoi, umplututa de ciuperci se imparte in mod egal intre cele 4 cornuri si deasupra se sparge cate un ou in fiecare jumatate. Se dau la cuptor pana se prajeste oul (sa nu faceti ca mine si sa uitati in cuptor mancarea).

Se serveste langa spanac... se decoreaza dupa bunul plac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola