Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece.
In ultima apa, puneti putin otet.
Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.
Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.
Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.
Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.
Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.
Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.
Se pun capace si se dau la rece in camara.
Se servesc cu mamaliga.
Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii