Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece.
In ultima apa, puneti putin otet.
Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.
Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.
Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.
Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.
Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.
Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.
Se pun capace si se dau la rece in camara.
Se servesc cu mamaliga.
Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.
Pofta buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorIdeea mi-a venit atunci cand am primit un brat de busuioc proaspat....era asa de mult incat nu aveam ce face cu el...am pus...
Sos pentru paste la borcanReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii