Se pune la fiert, in apa cu sare, fenelul. Cand intra fulculita in el, fiind putin crocant, oprim fierberea si-l scoatem din apa. Nu trebuie sa fie foarte fiert.
Punem uleiul in tigaie, morcovul, telina si ceapa tocata cubulete marunt, le calim 1 minut, adugam putina apa sau supa de zarzavat si lasam in continuare pe foc sa fiarba. Adugam sosul de rosii, si lasam sa scada putin.
Intre timp, taiem fenicul in felii si il punem in tigaie, peste sosul de rosii, amestecam incet, lasam circa 3-4 minut, apoi stingem focul. Daca sosul scade prea mult adugam apa sau supa de zarzavat, saram daca este nevoie. Adaugam daca este nevoie sare.
Punem fenicul intr-o forma, presaram de parmezan ras (cascaval) si dam la cuptor sau grill 10-15 minute.
Daca dorim, putem adauga si 1/2 pahar de vin alb cand calim telina, morcovul si ceapa. Dupa ce s-a evaporat vinul, se adauga sosul de rosii.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunIn aceste zile reci, friguroase, imi place sa aprind cuptorul si sa pregatesc cate ceva bun. De aceasta data am ales aceste...
Melci cu branza dulce• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii