Ingrediente
● 1 dovleac marisor |
● 1 dovleac mic |
● 500 g ciuperci champignon |
● 1 ceapa alba |
● 2 rosii |
● 1/2 ardei gras |
● patrunjel verde frunze |
● sare |
● piper dupa gust |
● 50 ml ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare.
Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde apoi se decojesc. Se taie cubulete. Ardeiul gras se taie cubulete mici.
Ciupercile se spala, se curata si se taie felii subtiri. Uleiul se pune in cratita si se lasa sa incinga apoi se pun ciupercile. Se presara sare si se lasa sa se caleasca la foc mic, timp in care vor lasa si apa. Pe rand se adauga apoi ceapa, dovleacul ras, rosiile si ardeiul. Se ondimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa impreuna sa fiarba pentru cateva minute la foc mic si acoperite. La final se adauga patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se da deoparte.
Cele doua jumatati de dovleac se scurg de apa lasata apoi se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei. Se umplu dovlecii cu amestecul de legume, se toarna in vas o cana cu apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand intra usor furculita in dovleac, semn ca acesta s-a gatit. Se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute la cuptor.
Pofta buna!
Se serveste ca atare, acesti dovlecei fiind gatiti de post. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovleac Umplut cu Legume" nu uita sa ii faci un review.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare.
Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde apoi se decojesc. Se taie cubulete. Ardeiul gras se taie cubulete mici.
Ciupercile se spala, se curata si se taie felii subtiri. Uleiul se pune in cratita si se lasa sa incinga apoi se pun ciupercile. Se presara sare si se lasa sa se caleasca la foc mic, timp in care vor lasa si apa. Pe rand se adauga apoi ceapa, dovleacul ras, rosiile si ardeiul. Se ondimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa impreuna sa fiarba pentru cateva minute la foc mic si acoperite. La final se adauga patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se da deoparte.
Cele doua jumatati de dovleac se scurg de apa lasata apoi se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei. Se umplu dovlecii cu amestecul de legume, se toarna in vas o cana cu apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand intra usor furculita in dovleac, semn ca acesta s-a gatit. Se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute la cuptor.
Pofta buna!
Se serveste ca atare, acesti dovlecei fiind gatiti de post. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovleac Umplut cu Legume" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany