Dovleac Umplut cu Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dovleac Umplut cu Legume

Ingrediente

  • 1 dovleac marisor
  • 1 dovleac mic
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras
  • patrunjel verde frunze
  • sare
  • piper dupa gust
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare.
Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde apoi se decojesc. Se taie cubulete. Ardeiul gras se taie cubulete mici.
Ciupercile se spala, se curata si se taie felii subtiri. Uleiul se pune in cratita si se lasa sa incinga apoi se pun ciupercile. Se presara sare si se lasa sa se caleasca la foc mic, timp in care vor lasa si apa. Pe rand se adauga apoi ceapa, dovleacul ras, rosiile si ardeiul. Se ondimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa impreuna sa fiarba pentru cateva minute la foc mic si acoperite. La final se adauga patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se da deoparte.
Cele doua jumatati de dovleac se scurg de apa lasata apoi se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei. Se umplu dovlecii cu amestecul de legume, se toarna in vas o cana cu apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand intra usor furculita in dovleac, semn ca acesta s-a gatit. Se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute la cuptor.

Pofta buna!
Se serveste ca atare, acesti dovlecei fiind gatiti de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie