Pasul 1: Taiati ceapa in jumatate
Taiati ceapa necuratat in jumatate, pe lungime, pe la capatul radacinii, folosind un cutit de bucatarie. In felul acesta, ceapa este mai usor de curatat si ofera fiecarei jumatati o parte plata pentru stabilitate.
Pasul 2: Curatati ceapa
Taiati ambele capete ale fiecarei jumatati, indepartand capatul cu radacina (cea care are mustati), lasand o mica parte pentru a putea tine foile de ceapa laolalta si cel opus. Cu un cutit pentru curatat, prindeti capatul cojii fiecarei jumatati, dinspre partea unde a fost radacina si trageti de ea. Daca primul strat de coaja are bucati dure sau ca de hartie, indepartati-le si pe ele.
Pasul 3: Taiati jumatatea de ceapa in felii
Asezati jumatatea de ceapa pe un tocator, cu partea plata in jos si cu capatul opus radacinii spre dumneavostra.
Tineti bine cu degetele, ambele parti laterale ale jumatatii de ceapa.
Folosind un cutit de bucatarie, faceti o serie de taieturi in lungime, la distante egale, atat de groase, cat doriti sa fie feliile de ceapa.
Folositi ca atare sau taiati cubulete.
Pentru a obtine cubulete de ceapa, nu taiati complet feliile pana la radacina.
Pasul 4: Taiati jumatatea de ceapa pe orizontala
Intoarceti lama cutitului, astfel incat sa fie paralela cu tocatorul.
Faceti o serie de taieturi orizontale, atat de groase, cat doriti sa fie la sfarsit cubuletele.
Pasul 5: Taiati jumatatea de ceapa transversal
Tinand inca jumatatea de ceapa cu degetele, taiati-o transversal in cubulete.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii