Se fierbe conopida in baie de aburi. (Eu pun conopida intreaga intr-o oala mai mare, cu 1 cm de apa in ea si o acopar cu un capac. o las cam 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, pana se inmoaie un pic. Stiu ca sunt metode mai eficiente, prin care conopida nu absoarbe atat de multa apa, dar daca nu aveti intrumentele necesare, e buna si metoda asta).
Dupa ce conopida a fiert, se marunteste (fie cu ajutorul unei furculite, fie in robot).
Conopida maruntita se amesteca cu o lingura de crema de branza. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se formeaza cubulete cu latura de aprox 2 cm, care se trec prin parmezanul rezuit.
Se pun cubuletele intr-o tava unsa cu ulei.
Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade, timp de 10-12 minute sau pana se rumenesc frumos.
Din cantitatile mentionate ies 14 cubulete.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii