Conopida Frantuzeasca

Complexitate
redusa
Conopida Frantuzeasca

Ingrediente

  • 1 conopida (1 kg- 1 5 kg)
  • 200 gr cascaval ras ( eu am folosit cas )
  • 300 gr ciuperci proaspete (sunt foarte bune si cele de la conserva)
  • 200 gr sunca
  • 100 gr unt (rama)
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri rase faina
  • 1 galbenus
  • zeama de la 1 lamaie
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare

Conopida o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cand aceasta da in clocot. Ciupercile proaspete le curatam le taiem felii si apoi le calim pe un pic de ulei. Sunca o taiem cubulete.

Dupa ce am facut toate aceste pregatiri ne apucam sa preparam urmatorul sos ce se va turna peste conopida. Punem 100 gr unt (rama ) la topit si adaugam cele 5 linguri rase de faina, luam de pe foc si treptat adaugam si 500 ml lapte avand grija sa nu faca cocoloase. Punem inapoi la fiert pana se ingroase un pic apoi il lasam la racit.

Dupa ce e rece adaugam galbenusul si zeama de la 1 lamaie, amestecam pana se omogenizeaza si il punem deoparte.
Conopida fiarta o scoatem intr-un vas. Un vas termorezistent ungem cu unt si tapetam cu pesmet. Asezam un strat de conopida fiarta peste punem un rand de ciuperci calite, un rand de sunca taiata si un rand de cascaval ras (in cazul meu cas) pe razatoarea mare.

Condimentam cu sare apoi acoperim cu un alt rand de conopida fiarta. Deasupra ultimului strat de conopida turanam sosul alb, saram si presaram din nou cu cascaval ras si dam vasul la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.

Se serveste calda si pentru doritori se poate adauga din abundenta smantana.

Pofta Buna ! ! !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Supa de rosii cu papioane
Bucataras.RO

Supa de rosii cu papioane

Supa de rosii cu papioane
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura