Conopida cu Ciuperci la Cuptor #1

Complexitate
redusa
Conopida cu Ciuperci la Cuptor #1

Ingrediente

  • 1 buc de conopida
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • feliate
  • 100 gr unt
  • pesmet ptr tava
  • ulei de masline
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mai maricica
  • cascaval (eu am pus cheddar)
  • 6-8 linguri de smantana

Mod de preparare

Conopida se spala, se curata de codite si frunze, se desparte in buchetele. Se pun in apa cu sare si se fierb aprox 15 minute. Intre timp, se ia un servetel absorbant, se impregneaza cu ulei si se unge tava cu el dupa care se presara pesmet. Se pune deoparte. Ciupercile, se spala, se feliaza, se aseaza separat, ceapa se curata se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie in cateva linguri de ulei de masline (2-3 linguri). Se adauga ciupercile peste ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si marar. Se amesteca intruna in ele pana se va evapora toata apa care au lasat-o.

Dupa ce conopida este fiarta, se scoate din apa, se scurge bine de tot, se aseaza intr-un strat in tava pregatita. Peste conopida se pun feliute de unt, apoi ciupercile, pesmet, feliute de unt, cateva linguri de smantana si se da la cuptor cam 10-15 minute, se scoate, se pune cascavalul ras deasupra si se mai da la cuptor pana se topeste branza.

Se serveste ca atare (ptr cei vegetarieni) sau langa o friptura de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)
Bucataras.RO

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Cu ingrediente putine si la indemana oricui, se poate prepara un cozonac delicios pentru zilele de post. "Retete de...

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!