Clatite din Fasole Mung

Complexitate
redusa
Clatite din Fasole Mung

Ingrediente

  • un pahar de fasole mung
  • sare
  • ghimbir proaspat (optional si doar cui ii place gustul)
  • marar (optional)

Mod de preparare

Se ia fasolea, se spala bine se pune intr-un borcan ceva mai mare si se acopera cu apa multa (sa depaseasca apa cu 4 degete nivelul fasolei). Se lasa peste noapte sa se inmoaie bine, a doua zi se amesteca cu o lingurita si daca vedem ca mai sant boabe care inca nu s-au umflat, se schimba apa si se mai lasa inca o zi la inmuiat.

Apoi se scurg, se pun in food processor sau o masina de macinat si se macina pana obtinem o pasta. Daca aveti impresia ca este prea densa compozitia se mai poate adauga 1 lingura de apa, sare dupa gust. Acuma este momentul in care se adauga restul de arome daca va face placere si le folositi (eu am pus doar marar).

Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o pasta, si daca o lasam cateva minute in vas, apa sa nu se ridice la suprafata. In cazul in care am pus prea multa apa din greseala, se ia o sita si o bucata de tifon si se strecoara compozitia prin ele. .

Din pasta rezultata se fac renumitele clatite mung.
Intr-o tigaie, se pune un strop de ulei si se ia cu lingura o cantitate de pasta, se pune in tigaie in uleiul incins si cu dosul linguri se intinde clatita. Se coace pe ambele parti, la foc mic, pana obtinem o culoare putin maronie.

Se umplu dupa dorinta, cu legume si carne, salate, cruditati, etc ... dupa gustul fiecaruia.
Sant delicioase, sanatoase si cnsistente.
Eu, de data asta, am umplut cu cas din lapte de vaca, rosie, salata si avocado.


Pentru a se vedea bine cat cresc boabele de fasole in timpul umectarii am pus doua borcane, unul cu boabe uscate si altul cu boabele deja inmuiate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Chec Aperitiv cu Ou
3
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
4
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)
Bucataras.RO

Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)

Sosul de visine este un sos care aparent pare sa fie dedicat deserturilor, insa daca vreti sa pregatiti un meniu special,...

Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!