Clatite Coreene cu Sos

Complexitate
redusa
Clatite Coreene cu Sos

Ingrediente

  • Clatite:
  • -cca 500 g dovlecei fragezi
  • -160 g faina
  • -200 ml apa
  • -sare
  • piper
  • dupa gust
  • -ulei
  • Sos:
  • -sos de soia (cca 50 g)
  • -1 lingura ceapa tocata foarte marunt
  • -1 catel mare de usturoi
  • -1/2 lingurita ardei iute

Mod de preparare

Alegeti dovlecei proaspeti, tineri si care nu au samburi mari sau lemnosi. Spalati bine dovleceii, stergeti-i si folositi-i cu coaja cu tot. Taiati-i rondele subtiri (1, 5- 2 mm grosime) si apoi rondelele in bastonase (cam de marimea betelor de chibrit).

Puneti bastonasele in amestecul de faina cu sare, piper si apa (pusa treptat sa nu se faca cocoloase) si omogenizati.

Incingeti o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si puneti in mijloc cca 2-3 linguri cu varf din compozitia cu dovlecei. Presati usor amestecul cu dosul lingurii pentru a-l intinde, nivela si a-i da o forma pe cat posibil rotunda.

Intoarceti dupa 2-3 min. Daca nu este suficient de rumena, o mai puteti intoarce din nou dupa ce cealalta parte este gata. Pastrati la cald. Procedati la fel pana ce terminati intreaga compozitie.
Sosul: amestecati sosul de soia cu ceapa si ardeiul iute, ambele tocate foarte marunt si usturoiul pisat.


Serviti "clatitele" calde cu mana, rupand bucati din ele si inmuiati-le in sosul de soia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si alune
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si alune

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

Desert briose cu ciocolata si alune
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola