Ciuperci Pleurotus in Vin Alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci Pleurotus in Vin Alb

Ingrediente

  • - 500 g ciuperci pleurotus
  • - 3 cepe verzi
  • - 2 catei de usturoi de marime medie
  • - 1 lingura cu ulei de masline
  • - 20 g unt cu verdeata si usturoi (cu continut scazut de grasime)
  • - 150 ml smantana 15 % pentru gatit (creme cuisine)
  • - 100 ml vin alb sec
  • - 3 fire de patrunjel
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru si boia

Mod de preparare

- Ciupercile se taie bucati mari.
- Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.

- Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul.
- Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu.

- Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa.

- Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.
- Se serveste cu toast de paine integrala.
- Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii.

- Untul aromat poate fi preparat in casa. Reteta o puteti gasi in cartea de bucate rc (este o reteta postata de pupi la categoria aperitive - Unt de casa / Unt cu rozmarin).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie