Ingrediente

Este o mancarica modesta pe care o fac de multa vreme si cu multa placere vara, dupa reteta regretatului Radu Anton Roman
1 kg ardei gras taiat patratele
1/2 kg rosii cubulete
o capatana de usturoi, feliute
urda sau telemea - o mana buna
4 oua
1 cana de iaurt
1/2 cana de ulei
sare, piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se calesc ardeii in ulei, cand s-au muiat se pun rosiile, usturoiul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana ce ardeii sunt moi. Intre timp sa bat ouale si se amesteca cu branza si iaurtul si se toarna peste ardeii cu rosii. Se amesteca si se da la cuptor pana scade si se rumeneste putin deasupra.
Este delicioasa atat calda cat si rece, insotita de un vin alb demisec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiperchi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lilianacostache
•  24.07.2015 13:46:29

Reteta dvs este absolut minunata. Spre deosebire la priceperea in ale bucatelor, asa cum v-ati permis sa apreciati - abrupt, recunosc! - reteta prezentata, imi ingadui si eu sa apreciez ca priceperea dvs in ale scrisului este departe de a fi pe masura pretentiilor pe care le emiteti. O critica este binevenita cata vreme este facuta de bun simt. Ori cum aici nu suntem pentru a critica ci pentru a invata, va invit asadar sa postati pe site reteta proprie cu fotografii - doar doriti sa va faceti cunoscuta reteta si nu sa jigniti membrii sitului, nu?

catamaran
•  22.06.2015 09:04:28

Personal, nu as manca ceeace vad acolo pe farfurie...Mancarea este de origini macedoromane iarouale sunt facultative in aceasta mancare.iata cum fac eu , un ne macedo-roman,prajesc mai antai ardeii in ulei ,ai curat de coaja dupa care ai desfac fasii de 1 cm (daac sunt prea lungi fasiile ,le tai pe jumatate.rosiile le poaresc in apa clocotita si le decojesc dupa care le tai cubulete.In 3-4 linguri de ulei,nu neaparat de masline, pun si topesc rosiile,spre sfarsit adaug si putina apa..se sareaza , pipereaza sosul obtinut dupa care se pun fasiile de ardei si se calesc impreuna cateva minute..Branza ,de obicei de oaie,o pisez cu furculita in asa fel incait sa fie si bucatele mai mari si o pun peste ardei si rosii cu 2-3 minute inainte de a opri focul..Daca se doreste , dupa ce branza a fost pisata se pot adauga si 3-4 oua batute si totul se toarna peste ardeisi rosii si se amesteca bine...Pofta buna!!!

danielcozma391
•  15.01.2013 16:05:53

Batranii nostri excelau in a face acest fel de mancare.Ciobanii la stana i-ti puteau servi asa mancare la care adauga un darab de mamaliga si o ceapa verde .foarte frumosFELICITARI

nicoleta64
•  02.09.2011 13:43:23

Foarte bun ..l-am facut o data si mi-a placut mult de tot. Nu am pus iaurt ca nu aveam in casa. Azi cred ca o sa fac iar.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiperchi