Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Ingrediente

  • Aluat
  • -6 oua
  • -225 g zahar ( 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra, cu amidon- cumparat)
  • -2 linguri apa
  • -1 priza sare
  • -190 g unt, topit si racorit
  • -170 g faina
  • -750 ml lapte, caldut
  • -1 lingurita otet
  • Fructe
  • -cca 300 g fructe/fructe de padure , la alegere
  • -coaja rasa de la ½ lamaie
  • -2 linguri cu varf zahar/zahar pudra
  • -amidon
  • Altele
  • -unt pentru uns tava
  • Zahar - folositi 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra cu amidon, cumparat, macinate impreuna pana devin zahar pudra;
  • Fructe de padure , la alegere, dupa preferinta, spalate si bine scurse Cantitatea nu este fixa; ea difera functie de marimea tavii folosite- fructele distribuite intr-un strat trebuie sa acopere fundul tavii; am folosit visine fara samburi, coacaze n

Mod de preparare

Ungeti o tava cu unt ( dimensiunile tavii: 20 x 30-32 cm; inalta de minim 6 cm), puneti hartie de copt si ungeti-o si pe ea cu unt. Lasati in asteptare.

Aluat
Mixati cca 2-3 min galbenusurile, zaharul (macinat), sarea si apa pana obtineti o crema spumoasa, galben-pal.
Turnati untul topit si racorit in fir subtire, continuand sa mixati inca cca 1 min ( veti obtine o compozitie de consistenta smantanii).
Inglobati apoi faina in 4 transe, amestecand cu un tel pana la omogenizare ( compozitia va deveni mai groasa).
Adaugati laptele, la inceput in fir subtire, pana se subtiaza amestecul, apoi il puteti pune pe tot ( acum compozitia va fi extrem de lichida).
Separat, bateti albusurile impreuna cu otetul pana aveti o spuma tare, care sta pe tel.
Adaugati spuma de albusuri in aluat in 3-4 transe, amestecand usor cu telul de jos in sus, prin rasturnare, doar pana cand nu se mai vad " bulgarii " de spuma ci doar usoare dare albe prin aluat.
Acest pas este foarte important; NU exagerati cu amestecatul. Spuma are tendinta sa stea pe aluatul lichid.

Fructe
Intr-un bol, amestecati fructele spalate si scurse cu zaharul si coaja rasa de lamaie.
Presarati egal fructele in tava, astfel incat acestea sa formeze un strat uniform ce acopera complet fundul tavii.
Pudrati-le deasupra cu amidon.

Turnati aluatul peste fructe si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 160 grade sau pana cand aluatul este facut, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca complet, in tava ( cca 2-3 ore).

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia