Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Postat pe: 03-07-2016
(0)

Ingrediente

Aluat
6 oua
225 g zahar ( 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra, cu amidon- cumparat)
2 linguri apa
1 priza sare
190 g unt, topit si racorit
170 g faina
750 ml lapte, caldut
1 lingurita otet
Fructe
cca 300 g fructe/fructe de padure , la alegere
coaja rasa de la ½ lamaie
2 linguri cu varf zahar/zahar pudra
amidon
Altele
unt pentru uns tava
Zahar - folositi 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra cu amidon, cumparat, macinate impreuna pana devin zahar pudra
Fructe de padure , la alegere, dupa preferinta, spalate si bine scurse Cantitatea nu este fixa ea difera functie de marimea tavii folosite- fructele distribuite intr-un strat trebuie sa acopere fundul tavii am folosit visine fara samburi, coacaze n

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Ungeti o tava cu unt ( dimensiunile tavii: 20 x 30-32 cm; inalta de minim 6 cm), puneti hartie de copt si ungeti-o si pe ea cu unt. Lasati in asteptare.

Aluat
Mixati cca 2-3 min galbenusurile, zaharul (macinat), sarea si apa pana obtineti o crema spumoasa, galben-pal.
Turnati untul topit si racorit in fir subtire, continuand sa mixati inca cca 1 min ( veti obtine o compozitie de consistenta smantanii).
Inglobati apoi faina in 4 transe, amestecand cu un tel pana la omogenizare ( compozitia va deveni mai groasa).
Adaugati laptele, la inceput in fir subtire, pana se subtiaza amestecul, apoi il puteti pune pe tot ( acum compozitia va fi extrem de lichida).
Separat, bateti albusurile impreuna cu otetul pana aveti o spuma tare, care sta pe tel.
Adaugati spuma de albusuri in aluat in 3-4 transe, amestecand usor cu telul de jos in sus, prin rasturnare, doar pana cand nu se mai vad " bulgarii " de spuma ci doar usoare dare albe prin aluat.
Acest pas este foarte important; NU exagerati cu amestecatul. Spuma are tendinta sa stea pe aluatul lichid.

Fructe
Intr-un bol, amestecati fructele spalate si scurse cu zaharul si coaja rasa de lamaie.
Presarati egal fructele in tava, astfel incat acestea sa formeze un strat uniform ce acopera complet fundul tavii.
Pudrati-le deasupra cu amidon.

Turnati aluatul peste fructe si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 160 grade sau pana cand aluatul este facut, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca complet, in tava ( cca 2-3 ore).

Serviti feliata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura desteapta cu fructe de sezon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura desteapta cu fructe de sezon