Ingrediente
● 6 cartofi fierti |
● 300 gr branza rasa |
● 200 gr smantana |
● ½ lingurita sare |
● 4 oua (unul pentru legat compozitia, celelalte se vor aseza in tava) |
● Pentru decor veti avea nevoie de: |
● o legatura de ridichi |
● o legatura de ceapa verde |
● o salata creata |
● 1 ardei rosu |
● Cateva masline |
● Ulei |
● sare |
● piper |
● Patrunjel pentru decor |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Aceasta e o masa de seara, usoara si sanatoasa, gata intr-o ora.
Numarul de portii este in functie de numarul de cartofi. Eu am ales 6 cartofi pentru 4 portii, pentru ca fiecare membru al familiei mananca mai mult sau mai putin. Acum depinde si de marimea cartofilor, deci ramane la latitudinea voastra!
Se pun cartofii la fiert, in coaja, pentru aprox. 30 de minute.
Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa ne apucam de treaba. Decojim cartofii, îi scobim si-i asezam intr-o tava in care am pus ulei suficient cat sa scalde cartofii.
Miezul din cartofii pe care i-am scobit mai devreme il pasam si il amestecam cu branza rasa, adaugam oul, smantana si amestecam bine. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.
Cu aceasta crema umplem cartofii, si dam la cuptor cam 30 de minute.
Alaturi de cartofi, pregatim o salata din cateva ridichi, salata creata, ceapa verde, ardei rosu, masline, le-am asezonat cu sare, ulei si piper.
Cartofii se servesc calzi si le putem pune pe deasupra smantana si fire de patrunjel.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2014/04/cartofi-umpluti-cu-branza-si-smantana. Html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana" nu uita sa ii faci un review.
Numarul de portii este in functie de numarul de cartofi. Eu am ales 6 cartofi pentru 4 portii, pentru ca fiecare membru al familiei mananca mai mult sau mai putin. Acum depinde si de marimea cartofilor, deci ramane la latitudinea voastra!
Se pun cartofii la fiert, in coaja, pentru aprox. 30 de minute.
Dupa ce s-au fiert cartofii, putem sa aprindem cuptorul si sa ne apucam de treaba. Decojim cartofii, îi scobim si-i asezam intr-o tava in care am pus ulei suficient cat sa scalde cartofii.
Miezul din cartofii pe care i-am scobit mai devreme il pasam si il amestecam cu branza rasa, adaugam oul, smantana si amestecam bine. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.
Cu aceasta crema umplem cartofii, si dam la cuptor cam 30 de minute.
Alaturi de cartofi, pregatim o salata din cateva ridichi, salata creata, ceapa verde, ardei rosu, masline, le-am asezonat cu sare, ulei si piper.
Cartofii se servesc calzi si le putem pune pe deasupra smantana si fire de patrunjel.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2014/04/cartofi-umpluti-cu-branza-si-smantana. Html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi Umpluti cu Branza si Smantana" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany