Cartofi Picanti

Complexitate
redusa
Cartofi Picanti

Ingrediente

  • -2 lingurite ulei
  • -1 lingurita boabe piper Sichuan (da un gust aparte mancarurilor chinezesti Este mult mai parfumat decat piperul negru sau cel rosu)
  • -3 ardei iuti uscati
  • -2 catei de usturoi
  • -1 cartof mare (de preferat unul mare ca sa iasa feliile cat mai egale) sau 2 cartofi mijlocii
  • -1 ardei verde gras
  • -1/2 lingurita sare
  • -2 lingurite vin de orez alb (alcool de gatit, dar alb sa fie! )
  • - cateva fire de ceapa verde, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Curatati si taiati cartoful in felii rotunde, apoi fiecare felie in bastonase subtiri, mai subtiri decat cele pentru prajit. Treceti-le printr-un jet de apa rece si zvantati cu un prosop de bucatarie.

Taiati ardeiul gras, curatat de cotor si seminte in fasiute.

Intr-un wok sau tigaie incingeti uleiul, adaugati boabele de piper Sichuan si lasati cateva secunde sa aromatizeze uleiul (in acest timp isi vor schimba culoarea, dar fiti atenti ca au tendinta sa pocneasca si sa sara din tigaie).

Scoateti boabele de piper din tigaie si adaugati tecile de ardei iuti. Lasati-le cateva secunde, apoi adaugati peste ele usturoiul tocat si cartofii pai. Continuati calirea pana ce cartofii capata o culoare placut aurie si intoarceti-i periodic.

Puneti fasiile de ardei, mai caliti 1 minut, dupa care potriviti de sare, adaugati vinul de orez (el va inmuia cartoful, dar nu foarte mult) si lasati pe foc doar cat se evapora alcoolul.

Transferati pe un platou si serviti imediat. Eventual garnisiti cu cateva fire de ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Mancare de linte cu legume
Bucataras.RO

Mancare de linte cu legume

O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!

Mancare de linte cu legume
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura