Brustengo de Cartofi si Varza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Brustengo de Cartofi si Varza

Ingrediente

  • 4-6 cartofi medii (600 gr)
  • 1 varza micuta (300 gr)
  • 1 lingura de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

- se pun la fiert cartofii cu coaja (spalati)
- se taie marunt si se inabuse cu putina apa si sare varza, cind scade apa putem sa mai adaugam putina, mereu cu lingura ca sa nu fiarba ci sa se inabuse. Coacem cu capac la inceput si mai apoi fara dar avem grija sa amestecam mereu ca sa nu se arda. Varza trebuie sa fie moale /coapta / inabusita la final. Cine vrea poate sa fiarba la aburi varza.

- se curatata de coaja cartofii si se strivesc cu aparatul pentru piure (pot fi chiar si dati prin razatoare)
- se amesteca cartofii rasi cu varza, adugm sare si piper
- incalzim tigaia cu putin ulei (1 lingura) si cu cei doi catei de ustiuroi intregi, cind usturoiul s-a colorat si a lasat aroma lui uleiului il scoatem si il aruncam

- punem cu lingura compozitia de cartof si varza in tigaie si presam bine ca sa obtinem o clatita groasa (1-2 cm) si uniforma.
- coacem la foc mediu miscind din cind in cind tigaia ca sa ne dam seama cind s-a rumenit brustengo pe o parte. Punem capacul pe tigaie si intoarcem brustengo ca pe o omleta (daca aveti ustensila speciala cea hibrid intre o farfurie de portelan si un cpac de tigaie cu care se poate intoarce omleta e foarte bina, daca nu aveti intoarceti cu capacul cum am facut si eu).

- lasati inca citeva minute sa se rumeneasca si pe cealalta parte si apoi lasati brustengo sa alunege pe platou. Lasati sa se raceasca putin inainte de a servi
Foarte bun numai cu salata verde dar si cu brinza sau cu cirnati, garnitura la carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ciorba taraneasca de vitel
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vitel

 O ciorba clasica romaneasca, plina de legume care este pe placul tuturor .!!!!   ,,Meniu copii""

Ciorba taraneasca de vitel
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola