Lasati la inmuiat bobul cca 1 ora.
Coaceti apoi boabele in multa apa (face spuma si da pe afara din oala). Fierbeti bobul amestecind (mai mult spre final cind se inmoaie si apa scade) cu o lingura de lemn in asa fel incit sa il striviti si sa obtineti un piure sau la final cind este fiert bine de tot mixati cu mixerul vertical. Daca este prea lichida crema obtinuta o puteti ingrosa lasind citeva minute in plus pe foc si amestecind mereu sau dc este prea groasa o mai diluati cu 1 lingura de apa calda mestecind pe foc. Sarati dupa gustul vostru.
Curatati frunzele de cicoare si le fierbeti in multa apa sarata.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si un catel de usturoi si incalziti, apoi adaugati cicoarea fiarta si scursa si lasati sa prinda gust de la uleiul aromat cu usturoi (aruncati usturoiul la sfirsit).
Serviti bobul cu cicoarea si un fir de ulei. Se maninca luind cu furculita cicoarea ca si niste spaghetti, o treceti prin piureul de bob ca sa se amestece gustul usor amarui al ei cu cel dulceag al bobului.
Exista si varianta in care bobul se fierbe impreuna cu un cartof curatat si taiat cuburi
Reteta traditionala italiana din regiunea Puglia (sudul Italiei) se serveste ca si felul 1
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii