Ardei Umpluti cu Orez si Ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ardei Umpluti cu Orez si Ciuperci

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 230 g orez;
  • 3 cepe;
  • un morcov;
  • un borcan cu ciuperci taiate (280 g) ;
  • o lingura bulion;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura de marar uscat;
  • 3-4 linguri ulei;
  • sare;
  • 400 ml apa
  • In plus:
  • 14 ardei grasi;
  • 1-2 linguri faina;
  • apa, cat sa acopere ardeii;
  • o lingura bulion;
  • sare;
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Orezul se spala in 2-3 ape si se pune intr-un tuci cu uleiul si putina sare.

Cepele se curata de foi, iar morcovul de coaja. Se spala, apoi se toaca marunt la robotul de bucatarie si se pun langa orez. Se adauga ciupercile clatite cu apa rece si scurse, bulionul, boiaua de ardei dulce si mararul uscat. Se calesc toate, dupa care se adauga apa si se mai lasa la foc pana cand se umfla orezul. Se lasa sa se racoreasca.

Se curata ardeii de seminte, crestandu-i cu un cutit in jurul cozii, fara a-i taia pe jumatate. Se spala, se umplu cu compozitia din tuci, iar la final se formeaza un "capac" dintr-un strat subtire de faina. Ardeii umpluti se aseaza intr-o cratita, se pune apa cat sa ii acopere si se pun la fiert. Aproape de final, se adauga o lingura de bulion, se potrivesc de sare si se adauga patrunjel verde tocat.
Se mai adauga apa pe parcursul fierberii, doar daca este necesar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie