Vinete umplute cu carnat

Complexitate
redusa
Vinete umplute cu carnat

Ingrediente

  • 2 vinete mari rotunde circa 900 gr
  • 200 gr carnat proaspat
  • 120 gr mozzarella
  • 80 gr parmezan ras
  • 20 gr capere
  • oregan
  • 300 ml sos de rosii
  • busuioc
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie vinetele in doua pe latime, se pun in cuptor circa 15-20 minute, la o temp.200°C. Le scoatem ,lasam sa se raceasca nitel si cu o lingura scobim continutul in interior, lasand intreaga coaja si cam 1 cm. de vanata pe ea. Taiem marunt vanata coapta scoasa si o amestecam intr-un castron cu mozzarella cubulete,carnatul scos din mat si faramitat,caperele tocate ,oreganul,un fir de ulei de masline,jumatate din parmezan, sare si piper.
Separat intr-o craticioara punem sosul de rosii ,busuiocul, putina sare si lingurita de usturoi granulat. Lasam pe foc sa i-a gust cateva minute( sa nu scada mult) iar la sfarsit ,dupa ce am stins focul, adaugam un fir de ulei de masline.
Umplem vinetele cu compozitia de carnat si mozzarella iar deasupra punem o lingura din sosul de rosii si restul de parmezan ras. Restul de sos de rosii il punem intr-o cratita, deasupra punem vinetele umplute si le bagam in cuptor. Le tinem circa 20-25 minute (depinde cat sunt de groase vinetele)la o temperatura de 200°C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie