Ingrediente
● 1 varza acra, mijlocie |
● 2 morcovi |
● 1ceapa |
● 1 tija sedano |
● 150g carnati afumati |
● 150g sunculita afumata |
● ulei |
● sare |
● piper |
● foi de dafin |
● cimbru |
Mod de preparare
Varza o taiem marunt si o punem la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa. Dupa ce e suficient de fiarta, aruncam apa de pe ea si o lasam deoparte pana pregatim celelalte ingrediente.
Asadar, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Taiem si tija de sedano si o punem peste ceapa. La fel facem si cu morcovii, ii curatam, taiem si ii punem la calit, impreuna cu celelalte.
Adaugam piper din belsug si totodata, putina sare. Amestecam bine, toate ingredientele.
Dupa care adaugam varza, prefiarta.
Amestecam, iarasi, totul, adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba. Din cand in cand, trebuie amestecat si verificata apa. Punandu-se putina apa, la inceput, va fi necesar sa tot adaugati cand se evapora, pana cand atat varza cat si celelalte sunt moi. La jumatatea timpului, de cand varza a fost pusa la fiert-calit, cu celelalte legume, puneti la prajit carnatul.
Dupa ce carnatii s-au prajit putin, puteti adauga, sunculita, taiata cuburi. Lasati sa se prajesca cateva momente, impreuna, dupa care, puneti-le peste varza. Adaugati si frunzele de dafin cat si cimbrul. Lasati sa fiarba totul, in putina apa, pana toate sunt moi, adaugand, apa, putin cate putin, asa cum am scris mai sus.
Inainte de a opri focul, mai verificati de sare si piper. Varza trebuie la sfarsit, sa ramana fara apa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza Acra cu Carnati Afumati si Sunculita" nu uita sa ii faci un review.
Asadar, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Taiem si tija de sedano si o punem peste ceapa. La fel facem si cu morcovii, ii curatam, taiem si ii punem la calit, impreuna cu celelalte.
Adaugam piper din belsug si totodata, putina sare. Amestecam bine, toate ingredientele.
Dupa care adaugam varza, prefiarta.
Amestecam, iarasi, totul, adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba. Din cand in cand, trebuie amestecat si verificata apa. Punandu-se putina apa, la inceput, va fi necesar sa tot adaugati cand se evapora, pana cand atat varza cat si celelalte sunt moi. La jumatatea timpului, de cand varza a fost pusa la fiert-calit, cu celelalte legume, puneti la prajit carnatul.
Dupa ce carnatii s-au prajit putin, puteti adauga, sunculita, taiata cuburi. Lasati sa se prajesca cateva momente, impreuna, dupa care, puneti-le peste varza. Adaugati si frunzele de dafin cat si cimbrul. Lasati sa fiarba totul, in putina apa, pana toate sunt moi, adaugand, apa, putin cate putin, asa cum am scris mai sus.
Inainte de a opri focul, mai verificati de sare si piper. Varza trebuie la sfarsit, sa ramana fara apa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza Acra cu Carnati Afumati si Sunculita" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 18 %
399.99 lei
329.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany