Varza Acra cu Carnati Afumati si Sunculita

Complexitate
redusa
Varza Acra cu Carnati Afumati si Sunculita

Ingrediente

  • -1 varza acra, mijlocie
  • -2 morcovi
  • -1ceapa
  • -1 tija sedano
  • -150g carnati afumati
  • -150g sunculita afumata
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -cimbru

Mod de preparare

Varza o taiem marunt si o punem la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa. Dupa ce e suficient de fiarta, aruncam apa de pe ea si o lasam deoparte pana pregatim celelalte ingrediente.

Asadar, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Taiem si tija de sedano si o punem peste ceapa. La fel facem si cu morcovii, ii curatam, taiem si ii punem la calit, impreuna cu celelalte.
Adaugam piper din belsug si totodata, putina sare. Amestecam bine, toate ingredientele.

Dupa care adaugam varza, prefiarta.

Amestecam, iarasi, totul, adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba. Din cand in cand, trebuie amestecat si verificata apa. Punandu-se putina apa, la inceput, va fi necesar sa tot adaugati cand se evapora, pana cand atat varza cat si celelalte sunt moi. La jumatatea timpului, de cand varza a fost pusa la fiert-calit, cu celelalte legume, puneti la prajit carnatul.

Dupa ce carnatii s-au prajit putin, puteti adauga, sunculita, taiata cuburi. Lasati sa se prajesca cateva momente, impreuna, dupa care, puneti-le peste varza. Adaugati si frunzele de dafin cat si cimbrul. Lasati sa fiarba totul, in putina apa, pana toate sunt moi, adaugand, apa, putin cate putin, asa cum am scris mai sus.

Inainte de a opri focul, mai verificati de sare si piper. Varza trebuie la sfarsit, sa ramana fara apa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Ce pregatim pentru cina de astazi? Cum nu prea aveam un preparat anume in plan, mi-am amintit de niste paste in 3 culori...

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola