Tocanita Bihoreana

Complexitate
redusa
Tocanita Bihoreana

Ingrediente

  • 500 gr carne porc (pulpa)
  • 2 oua
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml bulion(sau pasta de rosii 2 linguri )
  • 200 ml ulei(sau untura de porc)
  • piper macinat, sare, boia
  • 250 gr creier porc
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 3 cepe
  • 800 gr mazare de la conserva (normal se pune mazare proaspata fiarta )
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Carnea se taie bucati potrivite, se sareaza si pe 100 ml de ulei se inabusa si se adauga apoi apa cat sa-l acopere si se lasa as fiarba la foc mic pana se inmoaie si ajunge inapoi pe untura si se pune deoparte.

Creierul il oparim in apa cu sare la care punem si un pic de otet , il scoatem si il taiem bucati mai marunte.

In cantitatea de ulei ramasa (eu am adaugat si o lingura de untura ) se caleste ceapa , ciupercile taiate marunt se adauga bulionul, piper, sare, boia , creierul taiat , mazarea si jumate de legatuta de patrunjel verde tocat marunt si il lasam asa 15 minute la calit amestecand mereu.

Dupa cele 15 minute adaugam vinul , cele 2 oua proaspete si cealalta jumate de patrunjel amestecand energic in cratita si apoi totul se rastoarna peste carne si impreuna se lasa sa mai dea in clocot cca 5-10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Yayla - supa  turceasca cu iaurt, menta si naut
Bucataras.RO

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

 Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe. La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si...

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola