Pui in Crusta Delicata, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui in Crusta Delicata, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 piept de pui
  • -250 ml smantana grasa
  • -1 lingura ketchup
  • -2 catei de usturoi, pisati
  • -½ legatura patrunjel verde / uscat, tocat marunt
  • -50 g nuca, macinata
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 g cascaval afumat, ras (gen Hochland)
  • -unt / ulei, pentru uns vasul termorezistent

Mod de preparare

Indepartati pielea de pe pieptul de pui, apoi spalati si stergeti cu servetele absorbante.
Taiati-l in asa fel incat sa obtineti 4- 5 felii de grosime potrivita si aproximativ egale.
Sarati dupa gust si dati deoparte pentru 10 min.
Intre timp, amestecati intr-un bol smantana, ketchup-ul, usturoiul pisat, frunzele de patrunjel, tocate marunt, nuca macinata, zaharul si sare, piper, dupa gust.
Treceti feliile de piept de pui prin compozitia cu smantana, astfel incat aceasta sa cuprinda de jur- imprejur carnea, intr-un strat gros.
Transferati-le direct intr-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei si aranjati-le una langa alta.
Turnati deasupra restul de amestec si acoperiti vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade.
Scoateti din cuptor vasul, folia si presarati uniform cascavalul ras.
Dati din nou vasul termorezistent acoperit la cuptor, pentru inca 15 min.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie felii de piept de pui stropit cu sos, simplu sau langa garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Ramen a la Panacris
Bucataras.RO

Ramen a la Panacris

Pfff, și preparatul acesta mă bântuie de multă vreme! Am vizionat și un film dedicat preparării ramen-ulu! ;) Noh,...

Ramen a la Panacris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola