Pui cu Ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Ciuperci

Ingrediente

  • 1 pui intreg (sau 7-8 pulpe)
  • 1-2 linguri ulei (untura)
  • 750 g ciuperci proaspete (eu am avut 2 feluri)
  • piper
  • 50 ml vin (eu am pus riesling)
  • verdeata (patrunjel frunza)
  • sare
  • sos brun spaniol (vezi reteta sos brun)

Mod de preparare

Puiul se spala, se desparte in bucati, se scot oasele de la piept si spate, se sareaza si se prajesc in ulei/untura. Se scot, se aseaza pe o farfurie separata si in uleiul ramas se pun ciupercile spalate, curatate si taiate felii. Se sting cu vin, se adauga piperul si verdeata tocata.

Puiul fript se adauga peste ciupercile gata prajite, se adauga sosul brun deasupra si se mai fierb impreuna inca 15-20 de minute. Se poate servi cu mamaliguta sau cu cartofi pireu/natur sau chiar fara nimic. . . doar puiul si cu sos, dar in cazul asta nu pasati legumele din sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosi umplute
3
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
5
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute