Pui Asiatic cu Ghimbir si Busuioc

Complexitate
redusa
Pui Asiatic cu Ghimbir si Busuioc

Ingrediente

  • 400g de piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 de partea alba dintr-un praz
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • o manuta de muguri de soia
  • busuioc
  • 3 linguri de sos de nuoc man
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 si 1/2 lingurite de miere
  • 1 lingurita de chili
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Spalam si taiam maruntel puiul.
Incingem uleiul intr-un wook si depunem in el ceapa taiata marunt si usturoiul, continuam cu morcovul taiat fin si il lasam sa se patrunda (trebuie sa ramana totusi crocant). Adaugam ghimbirul si prazul, lasam pe foc maximum 2 minute si debarasam totul intr-o farfurie pe care o tinem la cald.

In wook continuam cu puiul pana cand schimba de culoare si umezim cu sosul nuoc mam. Adaugam muguriide soia, amestecam si lasam sa se evapore lichidul, continuam cu mierea, chili si sosul soia. Mai lasam pe foc 2 minute. La final taiam deasupra busuiocul si amestecam cu legumele.
Servim cu orez, pofta buna!

*Sos Nuoc mam sau nuoc man, sau sos de peste (fisher sauce), mam pla este un sos la baza din peste fermentat intr-o saramura (15kg de sare pentru 100kg de ansoa) si macerat timp de 12 luni la soare sau in butoaie de lemn. Sosul este extras prin presare si filtrare.

Este folosit ca condiment de baza in bucataria thailandeza, cambogiana, vietnamiana si laotiana.
Varietatea si calitatea sa se bazeaza pe componentele sale, se gaseste astfel sos nuoc mam din calamar si amestecuri de peste, dar cel mai renumit este cel din ansoa.

Mirosul este puternic si gustul sau este sarat si cateva picaturi ajung, dar se foloseste si in cantitati mai mari la anumite preparatii in amestecuri cu ghimbir, miere, apa, lamaie, usturoi, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie